FGC promueve el acceso de personas al mercado laboral

0
Barcelona, julio 2022. Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha incorporat  11 joves a la companyia en el marc del Programa de primera experiència professional a les Administracions públiques que impulsa el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). L’objectiu d’aquest Programa és que la persones joves desocupades adquireixin, en el si dels serveis prestats per les administracions públiques, les primeres experiències en l’àmbit laboral, així com competències i habilitats socials i professionals.

Les 11 noves incorporacions a la companyia, set homes i quatre dones, hi han accedit a través d’un contracte en pràctiques de 10 mesos que els permetrà desenvolupar, en diferents àrees de l’empresa, les seves competències en funció del lloc de treball que ocupen. Els i les joves cobriran llocs en tasques relacionades amb la transició ecològica i l’economia verda, la digitalització de serveis, la cohesió social –l’atenció de la dependència i intervenció amb col·lectius vulnerables, la rehabilitació d’entorns i habitatge–, així com el desenvolupament local rural.

Per a Ferrocarrils, col·laborar en aquest Programa suposa facilitar l’ocupació a persones joves assignant-los activitats i fent-los participar en diferents projectes de la companyia. La presidenta d’FGC, Marta Subirà, ha destacat la iniciativa, una acció “que està en la línia de la nostra estratègica d’activisme on, en l’àmbit de la gestió de les persones, vetllem per impulsar el talent i el desenvolupament de competències”.

De fet, la companyia col·labora i duu a terme diferents accions amb centres educatius i organismes oficials per no només oferir una primera experiència al món laboral sinó també promoure’n l’ocupació. “Promovent l’accés al món laboral dels i les joves contribuïm al seu desenvolupament personal i professional i els proporcionem una formació i aprenentatge en forma de primera experiència que els serà de ben segur molt útil al llarg de la seva carrera”, apunta Subirà.

Les noves incorporacions viuen aquests dies les primeres experiències en els seus llocs de treball. L’Arnau Montserrat, que s’ha incorporat a l’equip de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de Ferrocarrils, destaca que a la companyia hi ha “un ritme i volum de treball molt important, però a la vegada amb un ambient proper i familiar. M’ha resultat molt fàcil sentir-m’hi còmode des d’un inici i poder familiaritzar-me amb les tasques que he de realitzar”. D’altra banda, la Marina Laurin, que treballa a l’àrea Economicofinancera, es troba “molt il·lusionada i motivada amb l’oportunitat de poder aprendre de persones professionals que porten molts anys al sector”, mentre que la Mònica Velázquez, dins la mateixa àrea, confia en “acabar l’experiència amb una gran visió i coneixement sobre com funciona i quin impacte té a la pràctica tot el tema de la contractació pública socialment responsable i amb la satisfacció d’haver pogut ajudar en tot el que pugui a l’equip de Ferrocarrils”.